Velkommen til prisoverrækkelse og samtale

Af Kamilla Löfström, 30 marts, 2016

Litteraturkritikernes Lav inviterer til prisoverrækkelse og samtale mellem de to prismodtagere Ursula Andkjær Olsen og Hans Otto Jørgensen. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Hvor: Købehavns Hovedbibliotek i Krystalgade

Hvornår: 14. april, kl. 17.00

Litteraturkritikernes Lav uddeler hvert år Kritikerprisen og Georg Brandes-prisen. For 2015 er Ursula Andkjær Olsen modtager af Kritikerprisen med digtsamlingen UDGÅENDE FARTØJ og Hans Otto Jørgensen af Georg Brandes-prisen med HORDEN. 13 DIGTERPORTRÆTTER 1872-1912.

Inden samtalen mellem Ursula Andkjær Olsen og Hans Otto Jørgensen præsenteres de to værker af hhv. Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Kamilla Löfström.

Da Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen anmeldte UDGÅENDE FARTØJ i Politiken sidste år, beskrev hun den som en digtsamling om sorg og science fiction, som en teknologisk utopi og en social utopi og citerede bl.a. disse linjer fra bogen: »mit mål er at omstøde AL ensomhed/mit mål er at kommunikere MED ALT«. 

I HORDEN giver Hans Otto Jørgensen 13 digterportrætter fra tiden omkring det moderne gennembrud. En periode, som vi har været vant til at forbinde med Georg Brandes og hans litteratursyn, der især er blevet gengivet med ordene: ”at en Litteratur i vore Dage lever, viser sig i at den sætter Problemer under Debat.” Hans Otto Jørgensens læsninger rokker ved Brandes kanon. Ingeborg Stuckenberg er ikke længere mændenes muse og medforfatter på sin mand Viggos bøger. Sammen med bl.a. Olivia Levison, Betty Borchsenius, Adda Ravnkilde, Ernesto Dalgas, Johannes Holbeck, Helga Johansen og Marie Bregendahl trækkes hendes værker ud af skyggen.

Arrangementets gæster ved blive budt på vin, vand og fingermad.